Veel gestelde vragen

Hieronder hebben wij de vragen die wij het vaakst horen voor u opgesomd.
Is het niet duidelijk of staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan gerust een email. info@mosmeister.nl.

Gepreserveerd mos

Nee, het mos dat wij gebruiken leeft niet meer. Het mos wordt op een 100% natuurlijke manier behandeld zodat het jaren mee gaat. Dit noemen ze gestabiliseerd of gepreserveerd mos.

Nee het mos heeft geen zonlicht nodig. Het is beter het mos op een schaduwplek op te hangen. Dit voorkomt dat het mos op den duur zal gaan verkleuren.

Nee, doordat het mos is behandeld trekt het geen ongedierte aan.

Nee, het mos is 100% onderhoudsvrij. Mocht er een plukje los zitten of uitsteken kun je die natuurlijk wel afknippen zodat het moslogo er weer strak uitziet.

Nee, absoluut geen water geven! Daarvan gaat het mos kapot.

Dit komt omdat de luchtvochtigheid in de ruimte dan te laag is. Plaats het mos ook vooral niet boven een verwarming. Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt zal het mos ook weer flexibel worden.

Geen probleem. Je kunt dit vaak wel repareren. Wij verkopen namelijk ook losse mos producten. Hiermee kunt u het mos aanlijmen of vast nieten zodat het er weer helemaal als nieuw uitziet.

Mos op maat

Om een moslogo te maken hebben wij een vectorbestand van het logo nodig. Dit is vaak een .PDF, .EPS, .AI bestand.

Nee, hele smalle of spitse delen kunnen wij niet bekleden met mos. Daarom controleren wij altijd vooraf of het logo geschikt is of niet.

Ja hoor, we kunnen zelfs een verloop in kleur aanbrengen. Daarnaast is het mogelijk op verschillende delen in het logo een andere kleur mos te geven. Dit dient vooraf wel eerst besproken te worden. Gezien onze voorraad aan moskleuren.

Na akkoord duurt het vaak 1 a 2 werkweken voordat het moslogo klaar is. Mocht je het logo eerder nodig hebben laat het ons gerust weten wellicht dat er nog een mogelijkheid bestaat het eerder klaar te hebben.

Het grootste dat uit 1 deel kan bestaan is 120x80cm. Meestal delen we het op in meerdere delen zodat het makkelijker te versturen is. Deelnaden zie je niet zodra je het tegen elkaar schuift.

Wij kunnen uw moslogo voorzien van montagetape. Deze wordt dan door ons aan de achterzijde van het logo geplakt. Zorg dat de ondergrond stof- en vetvrij is.

Wij kunnen altijd een ophangmal voor u maken. Dit maakt het ophangen van alle delen een stukmakkelijker tijdens de montage.

Wij kunnen het ontwerp ook voor u klaar maken. Graag ontvangen wij dan zo goed mogelijk beschreven of uitgetekend wat de bedoeling is.